Deze pagina heeft betrekking met instellingen die invloed hebben op het uiterlijk van je website, onafhankelijk van welk thema je binnen je website gebruikt.
Je homepage toont
Standaard laat WordPress een overzicht met de laatste berichten op je homepage zien. Voor een blog is dit misschien prima, maar in de meeste gevallen wil je je homepage toch gebruiken als welkomstpagina van je website. Dit kan gelukkig.
Door de optie “Een statische pagina” aan te vinken kan je vervolgens 2 pagina’s selecteren. 1 voor de homepagina en 1 voor de berichtenpagina. WordPress zal voortaan op deze geselecteerde pagina’s de berichten of homepage tonen. Houd er dus rekening mee dat eventuele tekst die je op de ingestelde blogpagina hebt geschreven verloren kan gaan. Deze wordt namelijk overschreven met het berichtenoverzicht.
De inhoud van de ingestelde homepage wordt wel 1 op 1 overgenomen. Dit blijft er dus hetzelfde uit zien. Vergeet niet wanneer je een andere homepagina instelt ook een pagina te selecteren voor je berichten. Je bezoekers kunnen anders geen berichten meer lezen.
Sitepagina’s tonen maximaal
Standaard tonen sitepagina’s 10 berichten in een overzicht. Als de 10 berichten bereikt zijn krijg je vaak een aantal knoppen waarmee je kan navigeren naar oudere en nieuwere berichten. Om de snelheid van je website optimaal te houden is het aan te raden om het aantal berichten op een pagina niet zo hoog in te stellen.
RSS-feeds tonen de meest recente
Een RSS feed wordt gebruikt om op te hoogte te blijven van de laatste nieuwsberichten van een website. Om dit uit te lezen wordt een RSS reader gebruikt. Je kunt in deze instelling aangeven hoeveel van de meest recente onderwerpen er getoond wordt.
Voor elk artikel in de feed, toon
De berichten die in de feed worden geplaatst kunnen de volledige tekst weergeven, maar ook alleen de samenvatting. Zo kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat lezers van een newsfeed alleen maar de samenvatting zien zodat ze voor het volledige artikel naar je website toe komen.
Zoekmachine zichtbaarheid
Deze optie maakt het mogelijk om met één klik aan te geven dat je website liever niet geïndexeerd dient te worden binnen Google en andere zoekmachines. Zoals de optie zelf aan geeft is het geen garantie dat de website daarmee ook niet binnen Google verschijnt. In de praktijk heb ik zelf nog nooit een website gezien die ondanks deze optie toch in Google stond. Mits deze optie vanaf het begin al aan heeft gestaan uiteraard.
Andere WordPress instellingen
Wil je meer informatie over het instellingen binnen WordPress? Bekijk 1 van de andere pagina’s:
Algemeen | Schrijven | Lezen (huidige pagina) | Discussie | Media | Permalinks | Privacy
of bekijk het volledige overzicht met WordPress gerelateerde tips en tricks in onze kennisbank.