Wat is een pagina?

Een pagina betekend meer dan zomaar een digitale bladzijde waar wat tekst op geschreven staat. Wanneer is een stuk tekst nou eigenlijk precies een pagina?

Wanneer gebruik ik een pagina?

In tegenstelling tot een bericht is de tekst op een pagina langer “houdbaar”. Een voorhanden liggende variant van een pagina is bijvoorbeeld een contactpagina. Ondanks dat een telefoonnummer of e-mailadres in te toekomst mogelijk eens kan veranderen, zal de functie en de essentie van de pagina niet snel veranderen en ook direct duidelijk zijn voor de bezoeker.

Pagina’s die worden gepubliceerd worden in tegenstelling tot een bericht ook niet automatisch meegenomen in het archief op de blogpagina. Een pagina is dan ook niet tijdgebonden.

Hoofdpagina

In tegenstelling tot het toevoegen van een categorie bij een bericht is dat bij een pagina niet mogelijk. Dat neemt overigens niet weg dat het niet mogelijk is om enige vorm van hiërarchie in je pagina’s te brengen. Een pagina kan namelijk een bovenliggende hoofdpagina bevatten.

Voldoet jouw content niet aan deze eisen?

Het is binnen WordPress ook mogelijk om een bericht te maken. Dit berichttype heeft andere eigenschappen dan een bericht.

Meer informatie over berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *