Wat is een bericht?

WordPress kent een aantal standaard berichttypes. Één daar van is het type bericht. Er zijn een aantal redenen waarom je eerder voor een bericht kiest, dan voor een pagina.

Wanneer gebruik ik een bericht?

Als je een bericht hebt gepubliceerd zal deze automatisch toegevoegd worden op je blogpagina, ook wel archiefpagina genoemd. Deze laat jouw berichten in een chronologische volgorde op je website zien.

Een bericht of post kan je zien als een nieuwsbericht op je site. Het is een stuk informatie wat tijdgebonden is. Het is op het moment van schrijven relevant, maar kan in de toekomst mogelijk veranderen. Voorbeelden van titels welke duidelijk een bericht zijn:

  • 5 tips om sneller te werken met WordPress
  • De beste plug-ins van 2019
  • De leukste thema’s voor websites over kerst

Je ziet dat er een soort aanduiding van tijd of periode in een bericht zit. Hoewel het in de toekomst mogelijk nog steeds interessant kan zijn, vind er in een bericht dus altijd een soort van veroudering plaats.

Echter is het niet de enige manier om een bericht te gebruiken. Een bericht kan ook geplaatst worden als het onder een bepaalde categorie valt. Stel dat je meerdere berichten schrijft over “recepten” of “nieuws”.

Categorieën

Berichten kunnen binnen WordPress opgedeeld worden in verschillende categorieën welke je zelf kunt aanmaken. Deze zorgen er voor dat de bezoeker van je website eenvoudig kan zien waar het bericht over gaat, maar kan ook alle berichten in een bepaalde categorie bekijken.

Tags

Een soortgelijke taxonomy is een Tag. Beide kunnen ze je berichten sorteren, maar er zit wel een verschil tussen de twee termen. Waar een categorie bedoelt is om heel globaal het gehele bericht te omvatten naar 1 term kan je een tag gebruiken voor specifieke delen uit je bericht.

Voldoet jouw content niet aan deze eisen?

Het is binnen WordPress ook mogelijk om een pagina te maken. Dit berichttype heeft andere eigenschappen dan een bericht.

Meer informatie over pagina's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *