Algemene instellingen

Het onderdeel algemene instellingen kan je vinden door in het menu WordPress met je muis over het woord “Instellingen” te gaan en vervolgens “Algemeen” aan te klikken. Direct op “Instellingen” klikken werkt ook, WordPress opent namelijk automatisch de eerste sub-pagina.

Sitetitel

Dit is de titel van je website. Deze wordt getoond in de zoekresultaten van Google, maar ook in het tabblad van de browser van je bezoeker. Vaak wordt deze aangevuld met de pagina waar zij zich op dat moment op bevinden.

Ondertitel

Deze kan je gebruiken voor een korte omschrijving van je website. Hoewel de omschrijving tegenwoordig minder wordt gebruikt is het nog steeds handig om hier iets in te vullen. Vaak zie je dat websites hier een passende slogan toevoegen. Zo is die van onze website bijvoorbeeld “De startpagina voor WordPress website beheerders”.

E-mailadres

Het e-mailadres dat hier ingevuld is wordt gebruikt voor notificaties die er binnen je website plaats vinden. Denk hier bijvoorbeeld aan het ontvangen van nieuwe reacties. Het is ook mogelijk dat plugins gebruik maken van dit veld, gebruik hier dus een e-mailadres voor dat je regelmatig kunt controleren.

Websitetaal

Door de taal van de website te veranderen, verander je ook de taal die het beheer heeft. Ook zorg je er voor dat zogenaamde vertaalbare strings worden ingesteld naar de door jouw gekozen taal, mits deze beschikbaar zijn.

Tijdzone, Datumnotatie, Tijdnotatie en week begint op

Deze instellingen zijn redelijk vanzelfsprekend. De waardes die je hier invult kunnen weergegeven worden bij blogberichten of andere elementen die met de tijd of datum te maken hebben.

Andere WordPress instellingen

Wil je meer informatie over het instellingen binnen WordPress? Bekijk 1 van de andere pagina’s:

Algemeen (huidige pagina) | Schrijven | Lezen | Discussie | Media | Permalinks | Privacy

of bekijk het volledige overzicht met WordPress gerelateerde tips en tricks in onze kennisbank.

Bezoek onze kennisbank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *