Discussie instellingen

Bezoekers hebben binnen een WordPress website de mogelijkheid om te kunnen reageren op jouw berichten en/of pagina’s. De instellingen op deze pagina helpen je dit goed in te stellen.

Standaard berichtinstellingen

Er zijn hier een aantal checkboxen die je kunt aan of uitvinken. Zo kan je met “Probeer elk ander blog gelinkt in dit artikel te benaderen” WordPress laten proberen om automatisch een reactie te plaatsen bij een artikel waar jij naar linkt, met daarin een link naar jouw website.

“Sta linkmeldingen van andere blogs (pingback en trackbacks) op nieuwe artikelen toe”. Wanneer je deze optie aanvinkt geef je aan dat andere websites uit mogen voeren wat in de eerste optie omschreven staat. Zij kunnen op jouw website reageren met een link naar hun eigen website, wanneer jij daar naar verwezen hebt.

In dit gedeelte kan je ook aanvinken dat bezoekers überhaupt op je website mogen reageren. Wil je liever niet dat mensen reacties plaatsen dan kan je deze functionaliteit volledig uitschakelen door deze optie niet aan te vinken. Standaard staat deze optie wel ingeschakeld.

Overige reactie-instellingen

In dit overzicht kan je een aantal voorwaarden instellen waar een bezoeker aan moet voldoen alvorens hij een reactie op jouw website mag plaatsen. Zo kan je aangeven dat een e-mailadres verplicht is, of dat ze zelfs ingelogd moeten zijn op jouw website.

Er zijn ook een aantal instellingen die gaan over de weergave van de reacties. Hoeveel niveaus diep ze mogen gaan, of het uitschakelen van reacties na een x aantal dagen bijvoorbeeld. Kijk hier vooral wat bij je past en wijzig indien nodig.

Stuur mij een e-mail wanneer

Als je op de hoogte wil blijven van reacties die op jouw website geplaatst worden kan je er voor kiezen om hier een e-mail over te ontvangen. Dit is een mooi middel om snel op je bezoekers te kunnen reageren wanneer zij vragen of opmerkingen hebben. Als een reactie eerst goedgekeurd dient te worden kan je hier ook notificaties over ontvangen.

Voor een reactie verschijnt

Je kunt hier de voorwaarden van een reactie instelling. Zo kan je aangeven dat je alle reacties eerst handmatig wil goedkeuren. Een toevoeging hier op is de mogelijkheid van het toelaten van reacties van afzenders die al een eerder toegelaten reactie hebben geplaatst.

Reacties modereren

Ondanks het ontvangen van reacties op je website een mooi middel is om in contact te komen met je bezoekers is het ook een plek waar heel veel spam op je website binnen kan komen. Vanuit je instellingen kan je een aantal voorwaarden meegeven wanneer een reactie spam is of niet. Zo kan je 2 lijsten bijhouden. Een moderatielijst en een zwarte lijst. Op beide lijsten kan je een aantal woorden, e-mailadressen, urls of IP-adressen plaatsen. Het verschil tussen de 2 is dat wanneer er een reactie binnen komt die iets bevat uit de moderatielijst je deze eerst dient goed te keuren. De zwarte lijst markeert de reactie gelijk als spam.

Wanneer je op zoek bent naar een echt goede anti-spam oplossing voor jouw WordPress website, dan adviseer ik je om naar Akismet te kijken. Deze plug-in is speciaal ontwikkeld door het team van WordPress om spam tegen te gaan. Er zijn gratis mogelijkheden voor deze plugin, dus neem zeker eens een kijkje.

Avatars

Je kunt reacties van bezoekers persoonlijker maken door avatars, ook wel profielfoto’s weer te geven. Je kan hier aangeven wat voor een publiek je website heeft, zodat er gefilterd wordt op materiaal. Wanneer iemand geen avatar ingesteld heeft kan je aangeven wat je in plaats van de afbeelding wilt tonen.

WordPress maakt gebruik van Gravatar om avatars op te halen. Gebruikers kunnen zich registreren met hun emailadres en daar de profielfoto van hun keuze uploaden. Wanneer een gebruiker met datzelfde emailadres op jouw website reageert, weet WordPress welke avatar daar bij hoort.

Andere WordPress instellingen

Wil je meer informatie over het instellingen binnen WordPress? Bekijk 1 van de andere pagina’s:

Algemeen | Schrijven | Lezen | Discussie (huidige pagina) | Media | Permalinks | Privacy

of bekijk het volledige overzicht met WordPress gerelateerde tips en tricks in onze kennisbank.

Bezoek onze kennisbank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *