Media instellingen

Afbeeldingen kunnen verschillende groottes en formaten hebben. Op deze pagina kan je aangeven welke formaten er gebruikt worden wanneer jij een nieuwe afbeelding naar je WordPress website upload.

Thumbnail

Een thumbnail is het kleinste formaat van een afbeelding. Deze is vaak vierkant met een standaard waarde van 150 bij 150 pixels. Deze worden vaak gebruikt als minimale weergave van een afbeelding.

Gemiddelde afmeting

De gemiddelde afmeting heeft standaard een breedte en hoogte van 300 pixels. Dit formaat wordt gebruikt vaak gebruikt in artikelen en berichten wanneer een afbeelding ondersteunend is in de lopende tekst.

Grote afmeting

Standaard heeft een grote afbeelding een breedte en hoogte verhouding van 1024. Deze zijn net als bij de gemiddelde afmeting relatief aan elkaar. Dit betekend dat een een afbeelding maximaal 1024 hoog of breed kan zijn. De grote afmeting wordt gebruikt als een afbeelding op moet vallen in de tekst. Een alternatief zou hier kunnen zijn om de afbeelding op volledig formaat te tonen. Houd er hier rekening mee dat grote afbeeldingen de laadtijd van je website aanzienlijk kunnen vertragen.

Het is aan te raden om een plug-in te installeren die jouw afbeeldingen kan verkleinen op het moment dat je ze upload. De gratis versie van Smush Image Compression and Optimalization, ook wel WP Smush genoemd, is een mooi voorbeeld van een plug-in die dit voor je kan regelen. Deze verkleint dus niet alleen de afbeeldingen op verhouding, maar probeert ook de afbeeldingen te verkleinen in bestandsgrootte.

Andere WordPress instellingen

Wil je meer informatie over het instellingen binnen WordPress? Bekijk 1 van de andere pagina’s:

Algemeen | Schrijven | Lezen | Discussie | Media (huidige pagina) | Permalinks | Privacy

of bekijk het volledige overzicht met WordPress gerelateerde tips en tricks in onze kennisbank.

Bezoek onze kennisbank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *